Se mer

Se alla

Stäng

Södermalm

Södermalm, med sin trendiga och bohemiska image, är full av överraskningar, vintage-butiker och mysiga kaféer. Inredningsbutiker, antikviteter, mode, trender, gallerior och god mat. Söder, som stadsdelen kallas i vardagligt tal, är delen av Stockholm du inte får missa. Bege dig till SoFo (South of Folkungagatan) och upptäck unika småbutiker, restauranger, kaféer och spännande skivbutiker.

Från Radisson Blu Waterfront Hotell kan du på ett enkelt sätt ta dig till Södermalm. Hotellet ligger i närheten av Stockholms Central, varifrån du sedan kan ta tunnelbanan från T-centralen till Slussen. Boka ett bekvämt och centralt Stockholms-boende, sov gott och vakna lagom till ät en god frukost. Påbörja sedan din färd mot Södermalm.

Långpromenad, konstrunda och Stockholms äldsta teater
Södermalm expanderade snabbt under slutet av 1800-talet, och främst bodde här arbetarklassen. Men redan under 1200-talet började en viss bebyggelse. Götgatan, som är en av de mer välkända gatorna på Söder, omnämns redan 1644 och här hittar du bland annat Stockholms stadsmuseum och massvis med spännande butiker.

Bege dig till Fotografiska, som är ett privatägt svenskt bildmuseum och en av världens främsta samlingsplatser för fotografi. Unna dig en konstrunda och sedan en god lunch på Fotografiska Bistro. Om du istället vill testa något italienskt, bege dig till Pane Vino på Brännkyrkagatan 93. Det sägs att restaurangen har en av stans skönaste uteserveringar och genuina italienska rätter.

Södermalm är den perfekta platsen för långpromenader, så se till att lämna finskorna kvar på hotellrummet. Packa istället en picknickkorg, ta med en filt och påbörja äventyret. Du kommer att förundras över vackra byggnader, grönskan och fantastiska utsikter. Väl framme i Hornstull, ta dig sedan vidare till Tantolunden vid vattnet, som ligger alldeles i närheten. Det här är ett av de största parkområden i centrala Stockholm och en populär samlingsplats under sommaren. Hitta ditt gömställe nära vattnet, slå dig ned och njut av det gröna landskapet och den sagolika utsikten.

Södra Teatern, som ligger vid Moseabacke torg, byggdes 1852 och är Stockholms äldsta teater. Teatern har fokus på internationella gästspel med allt från konserter, skådespeleri, teater, musikklubbar och mycket mer. Under 2011 arrangerades här cirka 1000 evenemang och några av höjdpunkterna under årens gång har varit Balkan Beat Box, Jane Birkin, Gypsy Queens and Kings och många fler.

Boende nära Söder
För besökare som letar efter ett bekvämt hotell i centrala Stockholm, finns Radisson Blu Waterfront. Hotellet är beläget mellan Centralstationen och Stadshuset, vilket är perfekt om du vill bo centralt och samtidigt nära Södermalm. Från T- centralen tar du enkelt tunnelbanans röda linje till Slussen eller så kan du åka med buss. Efter vandringsturen längs Södermalms gator, bege dig sedan till vackra Djurgården för ett besök på Skansen eller varför inte Gröna Lund?

Radisson Blu Waterfront Hotel, Stockholm – 
Nils Ericsons Plan 4 –  111 64 –  Stockholm –  Sverige – 
Telefon  + 46 8 5050 6000
59.329977 18.05544