Se mer

Se alla

Stäng

Responsible Business/Environment

En hållbar utveckling
Detta är en av världens mest energieffektiva byggnader. Vi har tagit fram en energilösning i världsklass i syfte att minska koldioxidutsläppen och minimera klimatförändringar och inverkan på miljön.

Miljövänligt är bara förnamnet. Glasfasaderna innehåller 1 040 m² solfångare, som samlar i genomsnitt 1 MW värmeenergi per dag. Det motsvarar 90 000 vanliga lågenergilampor. Uppvärmning och luftkonditionering distribueras i ett samordnat system. Värme förflyttas och fördelas mellan olika byggnader, från över- till underskott. Byggnaden kyls ner med hjälp av vatten som pumpas upp från Mälaren och förvaras i 250 ton kyltankar i källaren. När anläggningen uppfördes återanvände man dessutom en stor del av materialet från den byggnad som stod på platsen tidigare.

Vi tog fram en energilösning i världsklass i syfte att minska koldioxidutsläppen och minimera klimatförändringarna och inverkan på miljön. Det här är en ovanlig energibesparingsmetod för byggnadskonstruktioner. Vi hämtade i stället inspiration från processindustrin. På så sätt har vi lyckats göra Stockholm Waterfront Congress Centre till en av världens mest energieffektiva byggnader.

Både Radisson Blu Waterfront Hotel och Stockholm Waterfront Congress Centre kommer från öppnandet att vara Svanen märkta.

Radisson Blu Waterfront Hotel, Stockholm – 
Nils Ericsons Plan 4 –  111 64 –  Stockholm –  Sverige – 
Telefon  + 46 8 5050 6000
59.329977 18.05544