Se mer

Se alla

Stäng

Helsingfors shopping

Eftersom Skandinavien är känd för sin stilrena design, antar ivriga turister att Helsingfors är full av spektakulära modebutiker och ett Mecka för shopping. Och de har rätt! En shoppingrunda i Helsingfors består av lyxiga kläder, interiörbutiker, kända internationella märken och en hel del vintagebutiker.

Shopping i Helsingfors – var ska man gå?

•     Shoppingstråk: Helsingfors främsta shoppinggator är Mannerheimvägen, Alexandersgatan, Högbergsgatan, Fredriksgatan och Bulevarden. Var och en av dessa shoppinggator erbjuder sina besökare en blandning av internationella high street butiker samt skandinaviska butiker. Antik- och konstintresserade bör definitivt ta en tur längs Bulevarden på jakt efter antikviteter och spännande konstföremål. De som vill dekorera sina hem, bör inte missa en tur längs Fredriksgatan och Högbergsgatan.

•     Varuhus: Helsingfors är ett hem till några av Finlands största varuhus, Stockmann (Alexandersgatan), Sokos (Mannerheimvägen) och Aleksi 13 (Alexandersgatan). Shopping i den finska huvudstaden inkluderar också en tur till Europas största hemelektronikbutik i centrala Helsingfors. Här finns bland annat en Angry Bird-butik och Lego World.

•     Shoppingcentrum: I centrala Helsingfors ligger tre köpcentrum: Kampens, Kämp Gallerian och Kiseleffska huset. Kämp Gallerian sägs vara en mycket populär plats för shopping i Helsingfors. Gallerian är en del av ett lyxhotell-komplex, med många fina designerbutiker.

Bo nära Helsingfors populära shoppingstråk - Radisson Blu Seaside Helsingfors, Hotell
Det är enkelt att ta sig till huvudstadens fina butiker från Radisson Blu Seaside Hotell, Helsingfors. Att promenera till stadens centrum tar cirka 30 minuters, med spårvagn tar det 15 minuter och med bil tar det bara 8 minuter.

Radisson Blu Seaside Hotell, Helsingfors – 
Ruoholahdenranta, 3 –  00180 –  Helsingfors –  Finland – 
Telefon  +358 20 1234 707
60.161887 24.924341