Hotell i Oslo

OSLO – MED FJORDEN SOM ETT INSLAG I STADSBILDEN

Det är något visst med Oslo där det ligger vid den vackra Oslofjorden. Det är dock inte bara det omgivande landskapet som är vackert; staden ståtar också med ett antal enastående museer. För besökare finns lyxiga Radisson Blu-hotell i centrum, i närheten av alla viktiga sevärdheter, såväl som rofyllda hotell vid vattnet strax utanför staden. För den som har tidiga eller sena flyg lämpar sig Radisson Blu Airport Hotel, med en snabb tågförbindelse till Oslo Central, allra bäst.

Oslo är inte bara Norges huvudstad, utan dessutom hem för människor från alla olika delar av världen. Här hittar du en mängd ambassader och huvudkontor, samt butiker och restauranger av alla möjliga slag. Och som om det inte var nog, ligger fjorden och skogen bara några minuter bort.

Liksom de flesta andra stora städer är Oslo indelat i olika stadsdelar som alla har sin egen charm och identitet. Grünerløkka är ungt och hippt, medan Frogner är kulturellt. Stadskärnan är mer affärsmässig, men bjuder samtidigt på en spännande blandning av gammalt och nytt.

Mitt emot varandra, i var sin ände av huvudgatan Karl Johans gate, tronar slottet och Stortinget. Byggnaderna har hållit ett öga på varandra sedan stortingsbyggnaden stod klar 1866 och symboliken talar sitt tydliga språk. Mellan dessa två magnifika byggnader ligger en liten park, Studenterlunden, där du kan åka skridskor på vintern och promenera runt med en glass på sommaren. Här ligger också en tredje magnifik byggnad, Nationaltheatret. Vid invigningen av denna teaterscen satt Henrik Ibsen på första bänk – idag vaktar han byggnaden från en piedestal placerad utanför ingången.

Grünerløkka präglas av en ung atmosfär. Här hittar du mindre specialbutiker, samt en mängd olika kaféer och restauranger som gör det nästan omöjligt att inte trivas. Frogner skulle nog kunna beskrivas som "Løkkas" motpart – här ligger exklusiva inredningsbutiker vägg i vägg med ostaffärer och olika konst- och auktionsverksamheter. Byggnaderna är pampiga och tempot lägre. Frogner är också trevligt om man bara vill flanera och se sig omkring. På Bygdøy hittar du några av Oslos mest populära museer och på sommaren är stranden vid Huk en populär plats att besöka.

Oslo är en stad under tillväxt och nya stadsdelar uppstår hela tiden. Tjuvholmen och Bjørvika utgör de senaste tillskotten och har inneburit nya spännande områden för invånare och besökare att utforska.

En av de många saker som gör Oslo speciellt är närheten till naturen. Staden ligger inbäddad mellan fjorden och skogen, och i ingen annan huvudstad erbjuds så många naturupplevelser som i Oslo. En kort tunnelbaneresa från centrum ligger Holmenkollens skidanläggning med sin ikoniska hoppbacke. Här kan du utforska området på skidor om vintern eller ta dig fram till fots eller med cykel under årets varmare månader. Från Aker Brygge avgår färjor till öarna utanför Oslo, medan spårvagnen tar dig med till olika spännande delar av staden.

I Oslo finns flera eleganta Radisson Blu-hotell att välja mellan. Om du vill bo högt ovanför staden kan Radisson Blu Plaza Hotel vara platsen för dig. Radisson Blu Scandinavia Hotel ligger bara ett stenkast från Slottsparken, som utgör en lugn oas mitt i den pulserande storstaden.

Hotell i Oslo

 • Radisson Blu Hotel Nydalen, Oslo
  Radisson Blu Hotel Nydalen, Oslo

  Beskrivning:

  Overlook the Aker River from one of the 185 cozy rooms at this Oslo hotel. Comfortable and contemporary, the accommodation provides thoughtful amenities like Free high-speed, wireless Internet. You can dine on site at Circo Bar & Restaurant, and relax in the sauna at the in-house fitness center. Versatile meeting facilities round out the list of offerings at this business district hotel.


  Kontaktinformation:

  +47 232 63000

  Visa priser
Page/country-city
radisson/Widget/Footer