Se mer

Se alla

Stäng

Uppsala Slott

Uppsala slott började byggas på 1540-talet av Gustav Vasa. Här har många avgörande historiska händelser utspelat sig såsom de brutala Sturemorden och Drottning Kristinas tronavsägelse. Under Johan III utformades en praktfull slottskyrka.

Fortfarande kan delar av kyrkans renässansstuckatur ses. Slottets fasad och färg härrör sig från Carl Hårlemans restaurering på 1700-talet. Konst- och arkitekturhistoriska visningar på svenska och engelska på Uppsala slott arrangeras dagligen under sommartid.

Det sägs att det spökar på slottet, den syndiga Cecilia, dottern till Gustav Vasa. Enligt sägner vandrar Cecilias ande fortfarande runt i slottet och många har vittnat om underliga händelser , försvunna möbler och vajande takkronor. Läs mer på www.vasaborgen.se.

Uppsala konstmuseum med lokaler i Uppsala slott
Sedan 1995 har Uppsala konstmuseum använt lokalerna i Uppsala slott för att visa upp konstverk. Njut av svensk, internationell, regional samtidskonst samt Uppsala universitets konststudiesamling.

Uppsala konstmuseum beskriver sina samlingar vara av stor variation och mångfald. Konstmuseets samlingar innehåller runt 12.000 konstverk; bland annat en omfattande grafiksamling med verk från 1500-talet, verk från svenskt 1960- och 70-tal och specialsamlingar.
 

Vasaborgen – historiska upplevelser
Ruinerna från det ursprungliga slottet som grävdes upp i mitten av 1900-talet gjordes om till ett museum, Vasaborgen. Besökarna erbjuds historiska visningar, skolvisningar och möjligheten att vigas i Vasaborgens tornsal.

Statens Fastighetsverk och Uppsala kommun håller på att ta fram nya planer för Uppsala slott och det finns visioner om att skapa det eftertraktade historiska skräckkabinettet i Vasaborgens källarvalv.

Bo på Radisson Blu Hotel, Uppsala
Radisson Blu Hotel, Uppsala, som är ett centralt hotell i Uppsala, erbjuder sina gäster ett förstklassigt boende med goda kommunikationer till Stockholm Arlanda Airport. Som gäst på Radisson Blu Hotel, Uppsala når du Uppsala city på fem minuter. En kort promenad senare befinner du dig i hjärtat av Uppsala med stort kulturell utbud, sevärdheter och nära till Uppsala slott. Läs mer om studentstaden Uppsala.

Boka rum på Radisson Blu Hotel, Uppsala.

Radisson Blu Hotel, Uppsala – 
Stationsgatan 4 –  SE-753 40 –  Uppsala –  Sverige – 
Telefon  + 46 (0) 18 474 79 00
59.859399 17.647205