40-årsjubileum

Radisson Blue Marina Palace Hotell, Åbo firar sitt 40-årsjubileum på flera olika sätt tillsammans med sina kunder. Väggarna på Marina Palace har en intressant och färgstark historia. Marina har alltid varit ett hotell i världsklass där många kändisar och statschefer har valt att bo.

Ett klassiskt hotell i centrala Åbo.
När företaget Oy Hotelli Marina AB bildades på 1960-talet drog äntligen det sedan länge planerade byggprojektet för ett stort hotell i Åbo igång. Vid decennieskiftet revs gamla byggnader för att göra plats åt det nya hotell som hade ritats av arkitekterna Jaakko och Unto Rantanen. Byggarbetet, som utfördes av A. Puolimatka Oy, var klart 1973 och hotellet öppnades för allmänheten i mars 1974.

Hotellet blev omtalat över hela världen och i synnerhet i arkitekturtidningar i USA. Idag skyddas hotellet som ett viktigt arkitektoniskt och kulturhistoriskt minnesmärke. Som en förankring i hotellets historia föreställer jubileumsårets logotyp en förtöjningslina i originaldesign av arkitekten och professorn Kyösti Varis. Logotypen introducerades på nytt för att markera 40-årsjubileet för Radisson Blu Marina Palace Hotell, Åbo.

Bästa möjliga service, med kundens behov som högsta prioritet
En attityd där “allt är möjligt” är kärnan i vår verksamhet och vi strävar alltid efter att uppfylla våra kunders krav. Genom historien har Radisson Blu Marina Palace Hotell Åbo tjänat sina kunder med passion och finkänslighet. Ett exempel på detta är att man under tidigare decennier haft en strikt klädkod och att restaurangpersonalen hade ett antal kavajer och andra finare plagg till utlåning, för att försäkra sig om att alla gäster uppnådde standarden och kunde komma in i restaurangen. Utmärkt serviceattityd och kundfokus har alltid varit en prioritet på hotellet, vilket bevisades vid ett omtalat besök av den kinesiske presidenten för några år sedan. Kineserna hade med sig allt som presidenten kunde tänkas behöva till presidentsviten, inklusive ett kök och en säng. Som alltid på hotellet, var det bara en fråga om att hitta ett sätt att genomföra det.

Världsstjärnor och kungligheter
Kort efter öppnandet hade Radisson Blu Marina Palace Hotell Åbo lyckats arbeta upp ett gott rykte bland affärsresenärer, statsmän och kändisar. VIP-gäster placerades alltid på Radisson Blu Marina Palace Hotell Åbo och hotellet hade ansvar för att organisera evenemang på toppnivå. Genom åren har hotellet stått som värd för celebra gäster, inklusive alla finska presidenter, Kung Carl XVI Gustaf och Drottning Silvia, den franske presidenten François Mitterrand, Drottning Beatrix av Nederländerna och musikartister som Mireille Mathieu, Tom Jones och Bruce Springsteen. Den finska sopranen Karita Mattila är också en av hotellets stamgäster.

Ett händelserikt 2000-tal
Genom åren har hotellet haft flertalet olika ägare. 1997 blev Arctia Hotell Marina Palace en del av hotellkedjan Scandic, varvid namnet ändrades till Scandic Hotel Marina Palace. 2004 såg det ett tag ut som att Radisson Blu Marina Palace Hotell Åbo var på väg mot sitt slut. Hotellet stängdes och byggnaden lades ut till försäljning. Det fanns planer på att bygga om hotellet till lägenheter. Som tur var sattes dessa planer aldrig i verket och verksamheten fortsatte som vanligt på hotellet, till stor glädje för invånarna i Åbo. 2005 helrenoverades byggnaden och hotellverksamheten blev en del av SOK. 2011 bytte Radisson Blu Marina Palace Hotell Åbo åter ägare när hotellverksamheten köptes upp av Turun Osuuskauppa. Idag är hotellet känt som Radisson Blu Marina Palace Hotell.

Ett säkert kort för kunglig njutning
Dra ner på takten och bo som en kung på Radisson Blu Marina Palace Hotell, Åbo intill Aura å och med Åbos bästa läge.

Hotellet erbjuder ett särskilt jubileumspaket, License to Enjoy, för två för 93,50 € per person och natt i dubbelrum (89 € per person och natt med i dubbelrum för ägarkunder i S-gruppen och Club Carlson-medlemmar). Erbjudandet gäller från 1 mars till och med den 31 december 2014.

I erbjudandet ingår:

  • Övernattning
  • Super Breakfast-frukostbuffé
  • Välkomstdrink vid ankomst
  • En trerätters festmåltid

Jubileumsmenyn är en fest för alla sinnen
Marina Palace erbjuder en jubileumsmeny med ett urval från våra bästa smakupplevelser genom åren. Denna fina meny serveras tillsammans med särskilt utvalda viner och tar dig med på en glamorös resa genom Marina Palace Hotels historia. Menyn är tillgänglig hela 2014 på restaurangen Grill it! Marina.

Smaka på den! Vinkväll på Grill it! Marina
Gästerna kommer att få möjlighet att avnjuta en välsmakande bricka av säsongsbundna rätter som passar utmärkt till vinpaketet. Du kan välja en guidad vinprovning som aktivitet före middagen.

Vinpaketen kostar 35 EUR per person för en och en halv timme eller 45 EUR för två och en halv timme. Avsmakningstallrikar kostar 15 EUR per person och din grupp måste bestå av minst 8 personer.

Radisson Blu Marina Palace Hotell, Åbo – 
Linnankatu 32 –  FI-20100 –  Turku –  Finland – 
Telefon  +358 20 1234 710
60.44689 22.261391