Se mer

Se alla

Stäng

Volvo Museum

Motorentusiaster får inte missa Volvo Museum under sitt besök i Göteborg, ett museum som är helt inriktad på tillverkning av Volvobilar, bussar, flygplan, båtmotorer och lastbilar.

Museet ligger i Arendal på Hisingen, ett område lätt att nå från Göteborgs centrum. Besökare kan påbörja resan från ett centralt beläget hotell i Göteborg, där de enkelt kan parkera sin bil i Radisson Blu Scandinavia Hotellets garage och sedan ta sig fram till målet med hjälp av stadens utmärkta kollektivtrafik.

Volvos historia från år 1927 fram tills idag
Volvo är ett av Sveriges mest framgångsrika och populära varumärken, och på Volvo Museum återberättas historien om företagets spännande utveckling som en ledande tillverkare, med start år1927 fram till i dag. Mest känd för sina säkra och pålitliga bilar, har Volvo varierat sin produktion med allt från båtmotorer till flygplan.

Det finns runt 100 olika fordon som besökare får nöjet att förundras över, och detta på en 6000 m2 stor utställningsyta med en hel del interaktiva skärmar. Volvos fans får en exklusiv inblick i prototyper av olika modeller och historiskt betydelsefulla fordon. Den som gärna vill ha med sig en souvenir hem, finns en hel del fina fynd att hitta på Volvo Merchandise.

Radisson Blu Scandinavia Hotell, Göteborg
Efter en heldag i Göteborg och en rundtur på Volvo Museum, kan besökarna varva ner på Radisson Blu Scandinavia Hotell. Med sitt fantastiska läge mitt i centrala Göteborg, är gästerna aldrig långt ifrån det bästa som staden har att erbjuda, inklusive barnens paradis Universeum, mysiga Slottsskogen och GöteborgsOperan. Eller vad sägs om båttur med Paddan?

Radisson Blu Scandinavia Hotell, Göteborg – 
Sodra Hamngatan 59,  P. O. Box 288 –  S-401 24 –  Göteborg –  Sverige – 
Telefon  +46 31 7585000
57.707111 11.97292