Se mer

Se alla

Stäng

Universeum

Universeum är Göteborgs främsta destination för att lära sig mer om vetenskap och natur och en av Göteborgs mest populära turistattraktioner. Det är också Nordens största Science Center som tillsammans med Volvo Museum och Göteborgs konstmuseum skapar en spännande kombination för en heldag av roliga aktiviter ute på stan.

För att komma till Universeum från Radisson Blu Scandinavia Hotell, är väldigt enkelt. Hotellets gäster kan välja att gå, cykla eller åka med en av Göteborgs effektiva spårvagnar.

Upptäck vetenskapen i Göteborg
Med sina sju våningar och totalt 8000 m2, är Universeum det perfekta äventyrslandet för stora och små. Under 2011 besöktes centret av 535 000 ungdomar, vuxna och små. Det finns så mycket att se och göra. Nio fantastiska utställningar med allt från Akvariehallen, Regnskogen till Rymden. Titta på hajar och muränor, lyssna på fågelsång i regnskogen eller varför inte testa hur det är att styra en robotstol i rymden?

På Universeum har man aldrig tråkigt. Hela familjen kommer att hitta sina favoritsysselsättningar och utställningar. Besökare kan se fram emot att lära sig mer om naturens fantastiska egenskaper, se sällsynta blommor och fauna, exotiska fiskar, uppleva den tropiska regnskogen och delta i interaktiva utställningar.

Bo på ett centralt hotell i Göteborg
I en stad där det finns så mycket att se och göra, är det en fördel att bo på ett hotell i centrala Göteborg. Gäster på Radisson Blu Scandinavia Hotell kan se fram emot en fantastisk utsikt över kanalerna, en exklusiv restaurang som serverar traditionella rätter, ett förstklassigt hälsocenter och många andra bekvämligheter. Hotellets personal ser till att leverera en oförglömlig hotellupplevelse och hjälper gärna till att boka dagsturer, middagsreservationer och annat som gästen kan komma att behöva.

Radisson Blu Scandinavia Hotell, Göteborg – 
Sodra Hamngatan 59,  P. O. Box 288 –  S-401 24 –  Göteborg –  Sverige – 
Telefon  +46 31 7585000
57.707111 11.97292