Se mer

Se alla

Stäng

Slottsskogen

När solen skiner skyndar sig göteborgarna till Slottsskogen, som är en stor park på 137 hektar i hjärtat av Göteborg. Besökare har en hel del att se fram emot i Göteborg. Utforska den historiska stadsdelen Haga i några timmar, för att sedan njuta av naturlivet i vackra Slottsskogen. Gäster på Radisson Blu Scandinavia Hotell, Göteborg, har nära till både Haga och Slottsskogen.

Göteborgs älskade park
Slottsskogen är mycket älskad av göteborgare, som gärna kallar parken "lungorna i staden" eftersom den har en sådan vidd av vacker skogsmark.

Parken är perfekt för en picknick eller en vilostund på gräsmattan och härliga långpromenader. Aktiva besökare kan gärna spela volleyboll, plocka jordgubbar eller spela en omgång minigolf. Slottsskogens slingrande naturstigar är populära bland joggare och den friska luften är högt uppskattad. Göteborg Marathon arrangeras här varje år.

En heldag i Slottsskogen passar perfekt för hela familjen, och barnen kommer att älska djurparken. Slottsskogens Djurpark är en av de äldsta i Sverige och varje dag kan man titta på när pingviner och sälar matas. Några andra exempel på djur som bor i parken: älg, kronhjort, dovhjort, kanin och många fler.

När natten faller, kan besökarna ta sig till observatoriet i Slottsskogen och studera stjärnor. Genom teleskopet kan man se månförmörkelser och var elfte år syns det vackra norrskenet. Naturhistoriska museet finns också på plats, i den norra delen av Slottsskogen. Här finns fina djurmontage att beskåda. Vad sägs om Lejonet Simba eller alligatorn Smilet? Här anordnas också en hel del utställningar och föreläsningar.

Centralt boende i Göteborg
Besökare som letar efter ett bekvämt och elegant hotell i Göteborg kommer att vara nöjda med Radisson Blu Scandinavia Hotell. De moderna rummen är smakfullt inredda med olika teman för att passa gästens personlighet, och stoltserar med den fantastiska utsikten över Göteborgs charmiga kanaler. Detta i kombination med en pool, jacuzzi, bastu och massagebehandlingar, gör hotellet till ett utmärkt alternativ under Göteborgsbesöket.

Radisson Blu Scandinavia Hotell, Göteborg – 
Sodra Hamngatan 59,  P. O. Box 288 –  S-401 24 –  Göteborg –  Sverige – 
Telefon  +46 31 7585000
57.707111 11.97292