Se mer

Se alla

Stäng

GöteborgsOperan

GöteborgsOperan ligger vid Lilla Bommen, i centrala Göteborg, och är tillsammans med Göteborgs konstmuseum, två viktiga namn i Göteborgs kulturliv.

GöteborgsOperan invigdes den 30 september 1994, och har över 250 000 besökare per år. Ungefär 270 spännande föreställningar visas på de olika scenerna årligen, allt från fantastiska musikaler till opera i världsklass.

Operan i Göteborg – kulturresan börjar här
Den Stora salongen på GöteborgsOperan byggdes i klassisk stil, komplett med bås och balkonger och ett orkesterdike som rymmer upp till 100 musiker. Besökarna imponeras av salens utmärkta akustik, som var utgångspunkten när den Stora salongen byggdes. När operahuset stod färdig för invigning, var GöteborgsOperan på den tiden det mest scen- och teknikavancerade operahuset i världen.

För att få en grundlig förståelse för byggnaden och de olika scenerna, erbjuds guidade turer som tar med besökaren på en spännande resa.

GöteborgsOperan är en fantastisk konstruktion, både på ut- och insidan: Operahuset ligger i Göteborgs hamn, och utsikten är fantastisk! Något som självklart inspirerade Jan Izikowitz, arkitekten bakom det magnifika mästerverket. I byggnadens arkitektur anas dragen av fartygsskrov, segel, hamnkranar och broar.

Den som vill få med sig en souvenir hem från operahuset, kan efter föreställningen besöka OperaShopen. Här hittas favoritmusiken, ett stort utbud inom balett, musikal och opera. Eller varför inte en faktabok eller en deckare?

Boende i hjärtat av Göteborg
Besökarna kan få något att äta eller dricka på GöteborgsOperans restaurang, eller välja att gå till eleganta Atrium Bar på Radisson Blu Scandinavia Hotell, Göteborg. Här avnjuts internationella rätter i en intim och mysig miljö. Besökarna kan också boka ett modernt och elegant boende i Göteborg på Radisson Blu Scandinavia Hotell, Göteborg.

Radisson Blu Scandinavia Hotell, Göteborg – 
Sodra Hamngatan 59,  P. O. Box 288 –  S-401 24 –  Göteborg –  Sverige – 
Telefon  +46 31 7585000
57.707111 11.97292