Se mer

Se alla

Stäng

Göteborgs konstmuseum

Göteborgs konstmuseum vid Götaplatsen, är ett hem för stadens största samling av nordisk konst med anor från 1800-talet, samtidens konst samt samlingar från 1400-talet fram till idag. Trots den nordiska profilen, hittas här också verk från konstnärer så som Pablo Picasso och Claude Monet. Göteborgs konsthistoria, fina samlingar och det breda kulturutbudet, kommer att förgylla besöket för alla kultur- och konst intresserade besökare. Göteborgs konstmuseum får inte missas! Här finns något för alla.

Besökare som gärna vill bo inom gångavstånd eller cykelavstånd till några av Göteborgs mest lockande sevärdheter så som GöteborgsOperan, Göteborgs konstmuseum och historiska Haga, kommer att trivas väl på Radisson Blu Scandinavia Hotell, Göteborg. Hotellet ligger i hjärtat av Göteborg, ett stenkast från det kända shoppingstråket, kaféer och spännande restauranger.

Uppskatta konsten, besök Konstmuseum i Göteborg
Förutom klassiska verk från de gamla mästarna, kan besökare också se fram emot spännande verk från några av Skandinaviens mest kända konstnärer, däribland Edvard Munch, Anders Zorn och Carl Larsson. Göteborgs konstmuseum har delat upp sina fina samlingar: nordisk konst delas upp i två sektioner: göteborgskoloristerna och nordisk konst från 1900-1950. Det finns också spännande verk att se från samtida konstnärer samt en fransk samling.

Över tre våningar fyllda med målningar och skulpturer, väntar den som tar sig till Göteborgs konstmuseum. Vacker konst och spännande verk. Som ett erkännande av kvaliteten på konsten, har museet fått tre stjärnor av Michelin Green Guide, som enbart prisar de mest värdiga attraktionerna.

Centralt hotell i Göteborg
Göteborgs besökare som bor på Radisson Blu Scandinavia Hotell, har turen att bo i hjärtat av Göteborg, nära de mest populära sevärdheterna och det mysiga kafélivet. Detta hotell i Göteborg har ett förstklassigt hälsocenter med bland annat bastu, jacuzzi och swimmingpool. Kvällen kan sedan avrundas med en smaklig måltid på hotellets restaurang, Atrium Bisto.

Radisson Blu Scandinavia Hotell, Göteborg – 
Sodra Hamngatan 59,  P. O. Box 288 –  S-401 24 –  Göteborg –  Sverige – 
Telefon  +46 31 7585000
57.707111 11.97292